NS | Beeldbank fotografie

Categorie
beeldbank
Over dit project

Denk je aan NS, dan denk je aan treinen.
Denkt NS aan … NS, dan denkt zij aan 600.000 reizigers die dag in dag uit bij hen over de vloer komen, te gast zijn, vragen hebben, gesprek willen, eten, drinken, ontspannen en haasten. Van studenten, tot kleinkinderen die met opa en oma voor het eerst in hun leven met de trein gaat. Van de startende ondernemer tot aan het hockeyteam dat onderweg is naar een trainingskamp. En tijdens deze reis van de 600.000 reizigers per dag, staan er tienduizenden medewerkers van NS klaar om hun reis zo voorspoedig en aangenaam te laten verlopen, en waar dat niet gebeurd staan de medewerkers klaar om de reiziger de service te verlenen die op dat moment nodig is.

 

NS heeft in 2014 een nieuwe beeldtaal ontwikkeld. De beeldtaal is naturel: reizigers, medewerkers en situaties worden op een natuurlijke manier in beeld gebracht. Foto’s en personen mogen een randje hebben, maar zeker geen modellen met een Prodent glimlach. Het draait om het leven van alle dag, in en rond de treinen en stations door heel Nederland. En er moet altijd een verhaaltje gaande zijn op de foto.

 

De opdracht: fotografeer niet te specifieke beelden, maar juist generieke beelden die toch ook weer verrassend zijn. Foto’s van dit seizoen (herfst/winter). Mensen van verschillende achtergronden en leeftijden,  echte straatfotografie.

 

Over een periode van enkele maanden gingen wij opzoek naar al die unieke plaatjes in alle daagse ‘straatjes’.
Meer reiziger, minder trein. Meer verhaal en minder systeem. Wij zijn die reizigers en medewerkers, ieder uniek, gaan vangen in beelden. Beelden die samen de reis vertellen van deur tot deur, op en rond de stations en onderweg naar of met de trein.

 

Resultaat:
500 unieke beelden, rechtenvrij voor NS